Hoogsensitiviteit

Hoogsensitiviteit is een groot talent. Het maakt je opmerkzaam, meelevend, zorgvuldig en vaak ook creatief en intuïtief. Dat komt doordat informatie die je ontvangt via je zintuigen zoals, licht, geluid of sfeer sterk bij je binnenkomt. Alsof je geen filter hebt. Dat is nu eenmaal hoe het zenuwstelsel en de hersenen van een gevoeliger persoon werken.

Als je dit herkent dan heb je wellicht ook wel gemerkt dat het niet altijd makkelijk is om hoogsensitief te zijn. We leven in een drukke en gehaaste maatschappij waarin veel van ons verwacht wordt en waarin er veel informatie op ons af komt. Je voelt je misschien overweldigd door alle berichten op Social Media, de e-mails op je werk, maar misschien ook wel door het verkeer of door een drukke winkelstraat. Wanneer je te lang overweldigd of overprikkeld voelt zorgt dat ervoor dat het stresssysteem in je lichaam zich activeert. Als dit lang en vaak gebeurt kom je steeds moeilijker tot rust, wat een negatieve invloed heeft op je gezondheid en kan leiden tot een burn-out.

Merk je dat jij het moeilijk vindt om de balans in je leven te vinden? Om overprikkeling uit de weg te gaan en om tot rust te komen? Dan zou het je erg kunnen helpen om hier eens over in gesprek te gaan.

Ik weet zelf maar al te goed hoe dit voelt. In de afgelopen jaren heb ik mij erg verdiept in hoogsensitiviteit en heb tijdens mijn opleiding tot agoog zelf een programma van Civas Opleidingen gevolgd over coaching bij HSP. Ik wilde graag meer leren over hoogsensitiviteit en beter leren hoe ik ermee om kan gaan. Hoe bewaar ik mijn energie? Hoe kan ik mijn werkplek prettiger maken?  Dat blijft een uitdaging, maar hoe meer ik bewust wordt van hoe mijn reageert op mijn omgeving hoe beter ik mijn grenzen kan bewaren en mijn behoeften begrijp. Het belangrijkste wat ik heb geleerd is dat ik mezelf mag accepteren, hoe lastig ik het soms ook vind.

Dus…

  • Heb jij last van overprikkeling of voel je je vaak overweldigd?
  • Voel je je vaak onbegrepen doordat je gevoeliger bent dan anderen?
  • Lukt het je niet goed om je grenzen en je behoeften te voelen?
  • Maak je zorgen over of je het gewone leven wel aan kan?
  • Of vind je het lastig om jouw gevoeligheid te accepteren en je te richten op je talenten?

Dan help ik je graag verder! In onze tijd samen zullen we ons richten op:

  • Praktische manieren waarmee je overprikkeling kunt voorkomen en je energie kunt sparen.
  • Herkenning en erkenning van je struggles en uitdagingen.
  • Hoe je weer in contact kunt komen met je lijf waardoor je kunt voelen wanneer je over je grens gaat.
  • Hoe je communiceert over wat je wilt en wat je nodig hebt.
  • En hoe je jezelf meer kunt waarderen, helemaal zoals je bent.

Heb je interesse of een vraag? Neem dan contact met mij op!

Tarieven HSP

Ben je student en is dit voor jou best veel geld? Neem dan contact met mij op voor studentenkorting!

Stuur mij een bericht!